20110131



något vi tänkte attenda i vietnam. det blir nog kung!!!!!1½

20110128

Dag tre med förkylningen.

...det hela började med att jag kände mig lite krasslig för någon vecka sen.
sen for vi ut i lördags
och sen gick jag mördarpromenaden i söndags
och sen jobbade jag måndag och tisdag
på onsdagen kände jag att jag var sjuk men behövdes på jobbet och som den stjärna jag är så for jag dit trots min sjukdom ^^,  väl där jobbade jag i 2 timmar sen var mitt huvud förstört så jag fick fara hem
...väl hemma fick jag feber till tusen och låg ensam i min säng och ville dö ungefär ;D
sen torsdagen blev jag hemma trots att jag inte hade feber men idag kände jag att "det är ju ändå helg sen så what ever!" så jag for och jobbade....skrämde ett barn tror jag.
vacker var jag inte. sjuk var jag. men pengar tjänade jag :D tjoho!


Iallfall så hade jag längtat mycket till den här dagen eftersom våran första plan var:


Jag, som slutade 4, skulle baka en efterrätt och sen vänta på amanda och lovisa som inte slutade förän 8, när dom kom hem skulle vi laga mat och ha tjejkväll och se film och prata och spela xbox och ha awesome!
men det blev inte av eftersom Lovisa skulle hem tidigare så vi får ta det en annan helg

plan nummer två:

jag,som slutade 4, skulle komma hem, laga pizza deg och göra iordning en awesome pizza, så sen när amanda kom hem klockan 8 skulle vi stoppa in den i ugnen och sen äta världens bästa pizza och se film och chilla. blir inte av

plan nummer 3:

...sofia värmer lite kyckling och pommes och sitter och ser film själv för amanda ska jobba till 10 :(

men inte klagar jag inte för jag har iaf chips :D



min dag började dock väldigt dåligt...först....så halkade jag...och det är vatten på isen här på trottoarerna så...jag blev blöt :( tur att jag ahr svarta byxor iaf, men har typ fortfarande ont. sen höll jag på miss bussen, sen hde mitt busskort gått ut och sen höll jag på bli sen till jobbet. KUL! men efter det rullade det som på lite bättre så jag är nöjd :)


var även världsbäst och köpte en onepiece åt Linn :D
och en väska till mig själv :]
men komigen, den kostade 20 kronor!!! hur kan man motstå!
plus att min lilla svarta väska har gått sönder så hur perfekt är itne den här?!


jaja något mer har jag nog inte att säga för tillfället,
om någon har tråkigt vid datorn ikväll får dom gärna skriva med mig på msn :)
pewshej!
Sofia

20110127

är det söndag idag? kanske, det känns som det. sofia är sjukling, och hemma från jobbet, medans jag inte börjar förrän klockan fyra. inte så mycket jobb för mig denna vecka, men jag försöker ändå dra mitt strå till stacken =) olycksaliga händelser har gjort så att jag lyckligtvis får jobba 5 av 7 dagar nästa vecka, stänga 4 av dem, vilket dock gör så att jag och sofia inte kommer ha så mycket interactions, med tanke på att hon oftast ligger i sängen när jag kommer hem från jobbet.

ah well, det är pengar vi är här för att tjäna ihop iallafall. det går bra, och det är löning i helgen, praise the lord. vi ska även ha tjejkväll med våran granne från skellefteå, lovisa, eftersom att hennes pojkvän är på andra äventyr. men vi ska göra god mat, och spela något askul xbox-spel, JA! det blir förhoppnigsvis en bra helg. dock så borde vi städa nu, det kryper runt levande saker på golvet...

och vet ni vad? vi kommer hem en snabbis om tre veckor.

livet är så gif-vänligt ibland.

amanda.

20110123(2)

  • Det regnar
  • Det är otroligt halt
  • Det är kallt
  • En bil körde i en vattenpöl breve mig...det var precis som på film.
  • Jag har fortfarande ont i mitt huvud
och..
DET TAR INTE 30 MINUTER ATT GÅ TILL ER ROBIN!
förutom det hade jag en trevlig kväll
:)

sofia.

haha  den där gifen! sofia du är en stjärna.

amanda.

20110123

Gårdagen


Amanda jobbade 8-16 och jag 11-18
Like a boss.



sen kom jag hem och Amanda lagade middag..Amanda. det blev awesome!




sen gjorde vi oss fina



så kom robin och mats och vi lekte en massa och blev lite
...ja vi hade kul :D




sen for vi till rock café och det var i prinsip folktomt! så vi struntade i dom och gick och dansade aldelens ensamma på dansgolvet eftersom....we're awesome like that, och alla blev




och vi var som



och hade en otroligt rolig kväll och när folk började dyka upp blev det ännu bättre^^
och vi dansade helt sjukt mycket och trodde vi såg ut ungefär



men igentligen såg vi nog mest ut



men i slutändan hade vi ändå en grym kväll,



idag mår vi väl som förtjänat, och har mest bara suttit i soffan och ätit ^^
ska väl snart slå på någon film och börja laga middag för amanda ska jobba 4 och jag ska sen dra t robin och mats och vi ska göra något....ingen vet :O nä men tillbaka till verkligheten,
ta hand om er!
pews!
Sofia

20110122

kanske ba ska ta och köra på den här stilen ikväll.

 

OKEJ, dagens sanning är; denna kväll så förtjänar jag och sofia att gå ut. vi båda har jobbat/jobbar 6 heltidsdagar/kvällar denna vecka. det känna mucho bra, för cash rullar bara in, som det helst ska va. väntar på att soflia ska komma hem från den oförberedda dagen på jobbet, så jag kan kasta in henne i duschen så vi kan göra någon slags middag sen. det blir en vinkväll, och helst lite shakea ass efter det. ingen vet var natten för oss, bara så jag är tillbaks till det normala livet klockan 16 imorgon, då jag ska stänga på bunnpris med jim runeeee (tror jag........)

 

PS. SUPER SHOW 3 I VIETNAM DEN 7 MAJ, KUNDE INTE PASSA BÄTTRE TROR JAG.

 

amanda.


20110120

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh

amanda.


20110119(3)

...och jag har en sticka i tummen!
sista inlägget idag, jag lovar....ska typ gå och lägga mig....se om imorgon är en bättre dag....fml.

20110119(2)

min mamma kommenterade just för första gången!
Sofia

20110119

Anledningar till varför jag är på otroligt dåligt humör just nu.
1. mitt skatte kort har inte kommit än....beställde det för en månad sen, ingen vet vars det är men jag måste till skatteverket som stänger typ..2...lätt när man jobbar till 4 så måste springa på lunchen....fml.





2. måste hem och fixa pass för att kunna fixa visum och sen hämta ut passet i norge för att sen skicka det tillbaka till sverige.



3. jag måste snart gå ner i skräckkorridoren ensam för att hämta tvätt.



4....det regnar....och jag gillar regn! don't  get me wrong, plus att det är skönt att det är plusgrader men....alla trottoarer i bodö lutar....och regn på snö = is. så jag var tvungen då snett hela vägen hem



5. en 70 åring gick om mig. med sånna där isdubbar man sätter på skorna....inte ok.



6. tänkte att, ja! jag passa på att storhandla idag när jag har tid".....inte ett bra val.



7.....nämde jag att det regnar och jag inte har en mössa?




.....och jag har ingen aning vad jag ska göra till middag:(



jaja men det hade ju kunnat vara värre faktiskt,
ska göra något lätt ( eftersom amanda är ändå på jobbet)
och sen ska jag äta gårdagens kladdkaka och se tv i min onepiece ;D
hade allihop!
Sofia

20110117

idag, denna måndag, den 17:e, firar vi tre månader med norge.



tänkte bara säga det.

amanda.

20110113

just nu är jag mest bara nyfiken. vi vet att våra föräldrar läser vår blogg (de har inget annat val), några andra släktingar, eventuellt några vänner, men ni vet kanske inte hur glada vi skulle bli om vi faktiskt fick veta. så, läser du det här, lämna då en liten kommentar. skriv "här" eller vadsomhelst annat, bara så vi vet, och kan bli överlyckliga över att just DU vill veta vad vi gör. (nog för att det inte händer så mycket nuförtiden). men vi ser ju på bloggstatistiken, det ligger på ett 10-tal varje dag.

snälla?



amanda.

uppd kl 00.40: antalet kommentarer följer statistiken. bra där!
uppd kl 11.46: I see you....

20110111

häftig dag idag, alla önskningar går i uppfyllelse? hoppas det. isåfall står donghae utanför min dörr innan dagen är slut. skämt åsido så har jag fri idag... igen. det är frustration i min luft och jag vill egentligen göra något. jag försöker göra något produktivt iallafall. jag sitter och kollar resor till kina.

första tanken var "vi tar det billigaste", men efter lite bakgrundsforskning på flygbolag som aeoflot och aerosvit airlines så kändes det inte så lockande med långa väntetider, inställda flyg och eventuellt genomsökta väskor i någon stad i europa. nej, jag, och sofia, betalar hellre lite mer och får en säkrare flygresa. nu googlar jag om flygbolag som malev, hainan airlines, air berlin och lite dylikt. med dem kan man nog få en resa för två till kina för under 10.000 kronor.

det som ligger högt upp nu är hainan airlines. en resa för två för ca 6800. jag har kollat runt bland reviews och folk verkar fruktansvärt nöjda. jag var till och med tvungen att se ett youtubeklipp där ett av deras flygplan lämnar beijings flygplats. seems legit, honestly. och är inte travelpartner.se ett resebolag att lita på? föräldrar får väldigt gärna komma med åsikter (blink blink, olof).

och så fick jag ryck och kollade på resor mellan kina och sydkorea. ett flyg från beijing till incheon kostade ca 1400 kinesiska RMB för två, vilket är i princip samma i svenska kronor, 50 kronor mer kanske. det enda som är när man reser till länder som sydkorea och japan är att man inte nödvändigvis behöver ett visum om man är turist, men att de anser att man ska ha en biljett ut ur landet igen, så de vet att man inte stannar för gott.

så, förhoppningsvis så kanske vi bokar en resa till kina i helgen, vi bör väl bara få klartecken från sara att det blir bra. isåfall komme vi hem i april (80 dagar kvar nu, nyss var det över hundra), ta hand om mamma som opereras därikring, och sedan fara någon vecka senare. det bör nog vara tid nog att få ordning på allt, träffa de som bor i stan, och tagga som tusan.

väl i kina så funderar vi på att åka tåg till kunming där sara bor. att åka mellan suzhou och beijing tog en natt. det var ungefär som att åka mellan skellefteå och stockholm. för att ta sig till kunming så måste man åka tvärs genom landet i princip, lite längre alltså, men det känns värt det. tänk att få se hela kina svischa förbi fönstret.

sen är det ju det hur långt pengarna tar oss, men som vi har kommit fram till; vi tar oss till kina, och då har vi lyckats, och sen försöker vi uppleva så mycket som möjligt så länge som möjligt. så länge vi tar oss hem i slutändan. låter inte det hur bra som helst?

tänkte att vi skulle möta några söta gribbs när vi väl är där borta också.

amanda.
ps, mamma, jag kommer nog behöva den där telefonen iaf,
och de högklackade skorna. vi löser det.

20110110

..Amanda diskar...om någon finner det intressant?
nämen vet itne riktigt vad jag ska skriva, vi gör ju som itne så jätte mkt nuförtiden,
förr hände det ju saker som man kunde skriva om , nu hänger vi mest bara hemma eller jobbar ;)

ikväll ska vi dock itne vara hemma, vi satt nämligen i våra onepiece och såg en koreansk serie och sen märker amanda att hon fått två sms, det var tydligen röstbrevlåda så hon  lyssnade på ett otroligt konstigt meddelande från robin som avslutade med att han bad oss ringa upp fort! så vi ringde ju såklart direkt...the emergency var tydligen att dom ville hänga med oss och ville itne vi skulle hinna göra planer utan dom;P men vi gick iaf med på deras planer, dom ska komma och hämta oss snart sen ska vi hyra film och äta på Rajas och sen dra till dom och chilla :) hur bra låter inte det?! 

jaja nu ska jag återgå till mitt stickande ;D
hoj!
Sofia

20110109

...det blåser väldigt mycket just nu.
hur vet jag det?
jo för det var vindstilla när jag gick hemifrån så jag tänkte...äh palla mössa och halsduk.
dumt val.
frös typ bort när jag var påväg hem...inte ok.
jaja men dagen har som ändå varit bra, har inte gjort så mkt, blev väckt av amanda när hon for till jobbet
och sen pratade jag med mamma på skype ;D
sen tog jag mig en promenad till amandas jobb och tillbaka.
och eftersom jag vaknade klockan tolv så är det allt jag hunnit med.
var nämligen ute igår med robin,kim och lovisa ( folk från skellefteå som bor i bodö)
det var dock inte planerat, amanda jobbade kväll igår så jag satt där i min onepice och tittade på tv och hade det mysigt,
sen helt plötsligt knackade det på dörren, och där står robin.
så frågar han om jag vill komma på party i lägenheten breve, jag var som....okej? sure.
så jag for dit, när amanda slutade kom hon också dit, sen när vi skulle ut bestämde sig amanda att hon itne ville följa eftersom hon skulle ju jobba idag och hon var som itne så sugen efter att jobbat hela dagen vilket är förståeligt.
men jaa jag hade det otroligt trevligt :D och amanda hade det nog mysigt med hemmakväll ensam, inte så ofta vi får vara det så skönt när man är det ibland :)

jaja nu ska jag se lite tv, städa lite, ta en tur ner till källaren med en väska som är ivägen

så ja, ha det fint allihopa
nu drar jag
skrev mest för pappa klagade på att vi itne skriver varje dag längre så här skriver jag,
kan avsluta med en rolig comicstrip :D
true story.

20110106(3)

förövrigt så är det 85 dagar tills vi flyttar hem igen.

20110106(2)

och eftersom att jag jobbar sent så sover sofia när jag kommer hem. that's a first. hehe, hursomhaver, det har varit en vanlig kväll på jobbet. inget speciellt egentligen. vi stänger ju tio, och det står att jag ska sluta då, men det tar alltid tid att räkna kassan, släcka allt, låsa, så då är kan klar sådär 10-15 över. tack gode gud för jobbkollegor som kan skjutsa hem en <3

imorgon ska jag, hör och häpna, upp samma tid som sofia, för hon ska försöka förklara för mig var man går in till köket på sykehuset = morgondagens arbetsplats.

amanda.

20110106

Okej så där satt jag i kassan som vanligt
sen kom det en kvinna och skulle köpa en gigantiskt påse med kattlådesand..eller vad det heter.
men jag kunde verkligen inte se vars streckkåden var så jag var som
så jag tänker, jag ställer upp den och tittar efter nogare, men när jag stälde upp den kom det ett gigantiskt rökmoln som valde att börja bo i mina ögon så jag var som
så jag såg ju sesådär jätte cool ut.
sen kommer det alltså en trettonårig kille och ska köpa cola...
han tittar på mig....
"....alltså...aah ...hej, det blir 16 kronor, hejdå."
inte okej :/
så aah, så kul var min dag idag ;D
nu måste jag vänta tills 10 innan amanda ska komma tillbaka.
vi hörs
pews!
Sofia

20110105

Heia,
ville bara skriva ett litet inlägg till Amanda...för jag kom på att jag nog aldrig gjort det.
vill mest bara säga att jag är otroligt glad att jag är här med dig,
och att (trots det är jobbigt att måste stiga upp tidigt när du får sova:P) så vet jag att du jobbar minst lika mkt som mig. och jag vet att du gör ett otroligt bra jobb på bunnpris eftersom dina kollegor kom in idag och pratade om dig. haha fick vara den "stolta mamman" när dom berättade hur duktig du är :) och sen sa hon även (tjejen med barnet) att hon eventuellt inte kommer tillbaka förrän slutet av januari så det är ju bra nyheter? om inte annat så fixat nog tom inge något. och om han inte gör det vet jag att du gör det, för jag vet att du vill det här lika mycket som jag.
så ja, vill bara säga att jag uppskattar dig. typ som att du gick upp och sa till grannen att sänka ljudet tre gånger för jag inte kunde sova igår natt :] det var fint gjort av dig...du hade inte behövt göra det.
finns massa fler saker jag är tacksam för men jag är sämst på berätta det och visa det så hoppas du kan inse det när du läser det här.
att jag älskar dig och jag är glad att du är här med mig och att vi gör det här tillsammans.
och förlåt att jag inte är lika bra som du på skriva såna här inlägg,
är sjukt dålig på formulera mig när det gäller sånt här men ja.
jag ville bara få det sagt.
men du slutar snart så ska avrunda det hela.
vi ses snart i guess
puss :)

20110103

detta är vårt liv nuförtiden
så sjukt bra serie!!!! :O:O
Sofia

20110103

heia. lat_bloggare_nr2 här. fattar inte varför jag bara inte kan dra mig till att skriva på riktigt ibland. jag har haft en sån där fri dag. mitt liv är lite mer oregelbundet än vad sofias är. sofia har heltid, sofia vet att hon måste stiga upp 7 på morgonen, medan jag denna vecka inte behöver stiga upp tidigt förrän på söndag, och då börjar jag 10. men, jag har haft ett samtal med tom inge på manpower, skickat mail med de tider jag har fritt denna vecka, så har jag tur så kan han hjälpa mig med att fylla ut ledigheten lite. jag vill känna att jag bidrar med mer, och jag vill ha skäl till att kliva upp. det är egentligen inge kul att ha fri.

VLOGGEN

amanda.


2011101

gott nytt år allihopa
11-1-1
just saying ;D
vi har gjort en vlogg, den kommer upp någon gång,
våra grannar har megaparty
ville bara skriva för att berätta att det är den 11-1-1 nu så,
vi hörs :D
Sofia

RSS 2.0